Lucasta Villa (Indochina Villa Saigon)Lucasta Villa (Indochina Villa Saigon)

Concept Design & Development by
Steven Baeteman
Nguyen Hoang Bao
Truong Trong Dat
Le Ho Ngoc Thao

Photography by
Oki Hiroyuki

MIA Design Studio was commissioned to redesign the mock up house of the Indochina Villas Saigon; a prime lifestyle community consisting of 114 luxury villas set in a strategically located 8 hectare parcel of land in Ho Chi Minh City. The entire concept has been thoughtfully designed to harmoniously integrate with the surrounding tropical landscape and an array of amenities all coming together to form an ultimate lifestyle experience.
The main objective here was to create a connection between Interior and exterior spaces. Boundaries between architecture, Interior and gardens are blurring and all spaces flow into each other very smoothly. By adjusting the exiting windows into large bi-folding doors we could create much more usable area and the entire house became larger and more luxurious. The lush landscapes on the terraces and balconies could now be enjoyed to it fullest. Further more we added pergolas in order to create shadows and reduce the heat. The Steel and wood louvers give the façade a strong character and nice appeal.

The ground floor contains a garage, large open space with living – and dining area and full-equipped kitchen. The sculpted staircase tucked into a niche leads to the upper floors where you can find two bedrooms with en-suite bathroom and terrace with daybed surrounded by tropical plants.

Two more bedrooms with shared bathroom and terraces are located on the top floor.

A simple tropical modern color scheme of earth tones and use of natural materials was applied in order to create a relaxed and sophisticated mood. The strong green shade of the surrounding landscapes becomes accentuated and prominent.

Facade make over, Landscape- & Interior Design of the Mock up villa at Indochina Villas Saigon, district 9, Hcmc, Vietnam.

MIA Design Studio được giao nhiệm vụ tái thiết kế căn hộ mẫu của khu biệt thư Indochina Villas Saigon, một dự án được phát triển bởi Indochina Capital. Dự án là một tổ hợp nhà ở cao cấp với 114 căn biệt thự sang trọng tọa lạc trên vùng đất chiến lược của Thành phố Hồ Chí Minh với diện tích 8 hectare.

Toàn bộ bản thảo của dự án này được thiết kế một cách chu đáo, tỉ mỉ để hòa hợp với với cảnh quan nhiệt đới xung quanh và một loạt những công trình tiện ích. Tất cả tạo thành một trải nghiệm lối sống đẳng cấp.

Mục tiêu chính được thể hiện trong bản thiết kế này nhằm tạo ra sự kết nối giữa nội thất và không gian bên ngoài. Ranh giới giữa kiến trúc, nội thất sân vườn được xóa nhòa và tất cả các không gian hòa vào nhau một cách mượt mà. Với các ô cửa sổ hướng ngoại được ghép vào cửa gấp đôi, diện tích ngôi nhà được tận dụng nhiều hơn và toàn bộ ngôi nhà trở nên rộng hơn và thêm phần sang trọng. Các cảnh quan xanh trên sân thượng và ban công có thể được thưởng thức nó trọn vẹn nhất. Không những thế, các giàn lam che nắng được thêm vào để tạo ra nhiều bóng mát và giảm nhiệt. Những mái hắt bằng thép và gỗ đã tôn lên tính mạnh mẽ và hấp dẫn của bề mặt ngôi nhà.

Tầng trệt bao gồm một garage, một không gian mở rộng lớn với tổ hợp phòng khách, phòng ăn cùng một nhà bếp với đầy đủ tiện nghi. Cầu thang được chạm khắc gắn liền với hốc tường dẫn lên tầng trên, nơi bạn có thể tìm đến hai phòng ngủ nối liền với phòng tắm. Ở tầng trên cùng là hai phòng ngủ sử dụng chung một nhà tắm và một sân thượng với những ghế nằm được bao bọc bởi những mảng cây xanh nhiệt đới.
Tông màu đất nhiệt đới đơn giản nhưng không kém phần hiện đại cùng những vật liệu tự nhiên được sử dụng để tạo nên cảm giác nhẹ nhàng tinh tế và góp phần làm nổi bật các mảng xanh của cảnh quan xung quanh.

Chương trình “Nhà Đẹp Quanh Ta”
Đơn vị sản xuất: Bee ads

Nguồn: https://gayawana.org/

Xem thêm bài viết khác: https://gayawana.org/giai-tri/

Article Categories:
Giải Trí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *